Hösten innebär ju också att det finns en hel del gott från landet som är färdigt att skördas. När vi igår fick en super stor zuccini och massor med tomater började tankarna gå på vad vi kunde laga till för gott. Efter en löptur i skogen med en påse kantareller som resultat med hem blev det enkelt att laga dagen lunch. Zuccinibiffar med kantarellsås.
Zuccinibiffar – recept
400 gram zuccini
2 ägg
200 gram fetaost
1,5 dl havregryn
0,5 dl polenta
Färsk basilika
salt
peppar
Gör såhär:
Riv zuccini och låt vattnet rinna av i ca 30 minuter. Smula fetaosten i en bunke och blanda sedan i zuccini, ägg, havregryn, polenta, hackad basilika, salt och peppar.
Stek på medelhög värme tills de blir gyllenbruna på båda sidorna.
Sedan serverade vi med kantarellsås, sötpotatis och en tomatsalsa av tomater, olja, vitlök och basilika.
Recept på godaste bananpannkakorna