Recept

Morotsbröd

Vi gillar att äta glutenfritt bröd och brukar testa lite olika recept. Här kommer ett recept som går enkelt och snabbt att göra.


Ingredienser:

  • 5,5 dl havregryn (mixa i mixer till havremjöl)
  • 1,5 dl havregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk solrosfrön
  • lite russin
  • lite salt
  • 1,5 morot
  • 3,5 dl filmljölk
  • 2 ägg


Gör så här:
Mixa 5,5 dl havregryn och bakpulver till havrejmöl. Blanda resten av ingredienserna i en skål. Blanda sedan i havremjölet i skålen. Riv morot och blanda med allt annat.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 180-200 grader i 59 minuter.

Låt svalna en stund innan servering.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.