Hem Blogg Familjevecka i Kläppen

Familjevecka i Kläppen

av Team Lost
Kläppen

Inlägget är i samarbete med Kläppen

Vi fyllde bilen och körde upp till Kläppen för en vecka full med vinteraktiviteter. 

Vi bodde i en stuga i området som heter Horrmundberget ca 5 minuters promenad från transportliftar. Vi hade bokat en hundstuga eftersom vår hund Sixty var med. Hyrskidor hade vi bokat med leverans direkt till stugan då vi ville testa längdskidor. Stugan var utrustad med 3 sovrum, kök, toalett, kamin samt bastu.

Vi var ute i backarna och åkte varje dag och här finns det massor med olika backar att välja på och många olika backar när man tar samma lift upp. Det är alltså perfekt om man vill åka tillsammans men ändå åka lite olika backar.

kläppen

I området finns det totalt 19 liftar och 37 pister, dvs en hel del att välja på. Det finns även tre olika snowparks. Underlaget var perfekt under hela veckan och de flesta dagarna var det fint väder.

För de mindre finns det olika barnaktiviteter och för familjen finns det också flera olika aktiviter att välja på så som yinyoga, snöskovandring m.m. Vi skulle ha deltagit på en del aktiviteter men pga av den rådande situationen med Covid-19 kändes det tryggast att bara umgås vi i familjen.

Kläppen
Omgivningen är magisk

Det blev en del löpning med Sixty under veckan då vi upptäckte olika skoterspår. På olika platser runt om kring finns det både vindskydd och grillplatser om man skulle vilja värma sig eller ha mid sig fika.

älvspåret
Myrspåret började nära vår stuga

Vi hyrde längdskidor och åkte både i ett spår nära huset (Myrspåret) men även i ett upplyst spår vid älven (Älvspåret). I Kläppen är allt centralt och man behöver inte åka så långt mellan de olika backarna eller spåren.
Vid campingen finns även en liten livs och det finns större butiker i Lima och Sälen en bit bort.

torgåsgården

Vinterbad, vi gillar ju verkligen vinterbad och några kilometer bort finns Torgåsgården som håller öppet för bad en gång i veckan. Ser mer isbad här.

Läs mer om äventyr i närheten här.Du kanske även gillar

Lämna en kommentar