Hem Blogg Löplina för hunden på tomten

Löplina för hunden på tomten

av Team Lost

Att det finns möjlighet för hunden att springa fritt på baksidan kändes viktigt för oss, därför har vi satt upp en 25 meter lång stålwire mellan två träd som vår hund Sixty kan springa fritt mellan. En enkel åtgärd som gör att vi kan släppa hunden fritt på tomten utan att behöva oroa oss för att den ska sticka iväg när du inte tittar.

Vi har fått en del frågor om hur vi gjort linan på tomten till vår hund Sixty så här beskriver vi hur vi gjorde. Det finns så klart många olika sätt att göra detta på men vi tycker att detta systemet fungerar jättebra.

Linan har vi satt upp mellan två träd så Sixty kan springa runt ganska fritt på baksidan. Det är en stålwire med plastbeklädnad. Vi valde att ha plast på för att det inte ska vina så i wiren när Sixty springer fram och tillbaka.

Vi rensade bort alla små träd och sly där Sixty kan springa så att vi minimerar risken för att Sixty skulle fastna i kopplet någonstans.

På varje sida så satt vi två st wirelås för att säkra att wiren inte skulle kunna dras ner.

Sixty sitter fast i sitt koppel som vi fäster i elastisk förtöjningslina (till båt) som sedan sitter fast i ett block på linan så den kan löpa fritt.


På detta sätt kan Sixty springa runt och ha det mysigt utan att vi behöver fundera på om hon ska rymma.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar