Hem Blogg Ötillö Swimrun Final15K Race Report

Ötillö Swimrun Final15K Race Report

av Team Lost

Äntligen var det dags för lopphelg! Vi åkte upp till Stockholm på fredagen och tältade med taktältet som vi lånat från Thule.

(Bilden är från helgen innan)

Lördag morgon tog vi sedan båten ut till Utö. Loppet var covid-19 anpassat med 3 startgrupper på lördagen och 3 på söndagen. Vår start var söndag morgon kl 8.30

Vi hade bokat ett litet hus ca 2 km från start och spenderade lördagen med att kolla på de som tävlade och nexflix and chill medan vi såg hur vågorna blev större och större och regnet kraftigare.

Vi vaknade morgen efter till en fantastisk morgon.

Vi åt frukost innan vi joggade till starten. Simmade lite och värmde upp innan startskottet gick.

Loppet började med 3500 meter löpning och efter det var det upp, ner, upp, ner osv. Banan gick över många små fina öar och totalt var det 13 löpsträckor och 12 simningar.

Vi hjälptes åt att dra simningarna.

Mellan hala klippor och simningar var det fina terrängstigar med mjuk löpning.

Under stora delar av loppet var vi rätt ensamma. Det var ett herrlag som var före oss men simmade ifrån oss så vi sprang på i vårat tempo, njöt av naturen och hade kul.

Vi kom i mål som andra lag i vår startgupp och slutade sedan på en 4e plats i mixade klassen och 11a totalt av alla lag. Vi hade ett super kul lopp och Ötillö lyckades fixa ett otroligt bra lopp även om det är covid-19 regler att ta hänsyn till.

Om en månad kommer vi tillbaka. Då blir det Ötillö World Series, 36 km löpning och 5700 meter simning.