Hem Blogg Skidsemester i Åre

Skidsemester i Åre

av Team Lost

Inlägget är i samarbete med Holiday Club Åre

Vi fyllde Team Lost-bilen proppfull med grejer för en vecka i Åre med skidor och snowboard.


Vädret på vägen upp var super fint så vi bestämde oss för att åka hela vägen upp till Åre. Vi kom fram rätt sent och checkade in på Holiday Club Åre, ett hotell vi bott på flera gånger innan.

Hotellet ligger centralt mitt i Åre och 1 minut från tågstationen. Personalen är alltid lika trevliga och välkomnande.

Vi bodde i ett familjerum med utsikt över den sjön. Vi sov i en dubbelsäng medans barnen sov i en bäddsoffa och en säng som var placerad över.

Första dagen började vi med en ordentlig frukost. Frukostbuffén är ordentligt tilltagen och här finns allt man önskar. Sedan gav vi oss iväg till backen i det härliga vädret. De två första dagarna var kalla men härliga.

Vi började med att åka i Rödkullen och första dagarna var kalla med ned till -25 grader.

I Åre finns det 3 olika områden med backar i olika svårighetsgrad och liftkorten gäller på alla områden. Det finns även skidbuss mellan områdena.

Under veckan var det varierande väder och vi passade på att testa att åka i alla olika områden. Fanny bokade även en skidlektion en dag för att känna sig säkrare i backarna. Favoritbackarna blev runt Sadeln där lift nr B37 var smidig att åka upp. Liften har värme i ryggen och glas att dra ner för att slippa blåst. Från toppen finns det sedan ett flertalet olika backar ner som både är blå och röda.

Vissa pooler var avstängda pga Covid-19.

Eftermiddagarna och kvällarna var fullproppade med aktiviteter. På hotellet fanns det ett poolområde med flera olika pooler. Det fanns ett gym som även hade olika pass att boka som Yoga, spinning osv. Det fanns paddelbana, minigolf och bowling.

Utanför hotellet fanns det även en isvak som vi såklart badade i. Vi badar ofta i kallt vatten hemma men det är sällan det blir såhär mycket is. Det var helt klart en härlig känsla med all is och vattnet kändes plötsligt varmare.

Under veckan åt vi middagar på hotellet och luncher på olika stället i backen. Det finns ett relativt stort utbud av restauranger i backen och på alla ställen var maten riktigt bra.

På hotellet finns två restauranger O’Learys och Grow och vi åt på båda. Det fanns något för alla.

Tack för en härlig veckan. Vi längtar redan tillbaka.


Du kanske även gillar

Lämna en kommentar