Hem Blogg Varför så mycket träning?

Varför så mycket träning?

av Team Lost

Vi får ofta frågan varför vi tränar så mycket. Det snabba och enkla svaret är att vi mår bra av det och tycker det är kul. För oss är det ingen uppoffring eller något vi känner att vi måste trycka in i våra liv. Träningen kommer naturligt för oss. I perioder blir det mer träning och i andra perioder mindre träning.

Ett av våra långsiktiga mål med träningen är att kvala till swimrun vm. Swimrun VM (ÖtillÖ) som går första helgen i september varje år. Loppet består av totalt 9,5 km simning och 65 km löpning och uppdelat i massor med simningar och löpningar. Det här loppet är inget man bara gör, det är något man behöver träna inför. Vi hoppas kunna kvala till nästa år och delta på loppet.

Vi tränar en del pass ihop och en del pass själva och på swimrunloppen tävlar vi i team. Varje lopp lär vi oss något nytt som team och utvecklas. De flesta loppen som vi kört har varit sprint distans, dvs kortare än de lopp som man kvalar på vm i. Sprintloppen brukar ligga mellan 13-18 km totalt medan de längre loppen är runt 30-40 km.

Vad är ditt mål med träningen och varför tränar du? Berätta gärna.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar