Hem Blogg Hur lär man sig att kommentera?

Hur lär man sig att kommentera?

av Team Lost

Varken mobil eller sociala medier fanns när vi var små utan det är något vi fått växa in i. Dagens barn är däremot uppväxta med både mobil och sociala medier. Det är inte något snällt klimat på sociala medier utan hårt och elakt från både barn och vuxna.

Vi finns båda på TikTok och även om vi lagt in ett filter på ord så det inte går att skriva vissa ord så får vi massor med kommentarer som inte alltid är så snälla. Som vuxen har man lättare att hantera det än som barn. Jag (Fanny ) som skriver detta inlägg har fått kommentarer om att min mun är sned. Användarna är så vana att se fixade läppar så om de ser naturliga läppar som inte är 100% symetriska får man kommentarer om att du har sneda läppar.  Jag får även gång på gång kommentarer om att jag är platt och att mina tuttar är små. Min rumpa är också något som kommenteras flitigt. Då har vi inte ens pratat om barn. Hej vilt kommenteras det om hurvida jag vill ha barn, inte ha barn, är för feg för att få barn osv.  När ska vi lära oss att det är ok att alla ser olika ut och att det inte är ok att kommentera alla andras kroppar hur som helst?

https://vm.tiktok.com/ZMR6XsAnL/

Ett litet tips till dig som inte har TikTok men har barn som finns på TikTok. Skapa ett konto och logga in och se vad som händer, var med och blocka ord och följare som inte kan uppföra sig.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar