Hem Blogg Så tränar du hemma vid hemarbete

Så tränar du hemma vid hemarbete

av Team Lost

Att jobba hemma en eller flera dagar i veckan har blivit vardag för fler och fler. Det kan vara svårt att hitta en bra arbetsställning och svårt att få in rörelsepauser. Resultatet blir att du känner dig trött, seg och inte jobbar lika effektivt som du skulle kunna.  Men hur får man då in rörelsepauser under dagen? Det finns några enkla tips vi vill dela med oss av.

5 träningstips när du jobbar hemma

 1. Stå upp 
  Ett av det lättaste tipsen är att inte sitta ner allt för länge och att stå och jobba när det finns tillfälle. Du kanske inte har ett stå skrivbord hemma men du kanske kan bygga upp så du kan placera datorn i stå höjd. Ett annat tips är att tex stå upp när du pratar i telefon.
 2. Balansera på ett ben 
  Att träna balansen behöver inte vara svårt och du behöver inte göra det länge. Ta en paus och balansera på ett ben, känns det lätt så blunda.
 3. Ta frisk luft 
  De flesta av oss blir trötta och sega om vi sitter inne. Ett par minuters frisk luft gör större skillnad än du tror. Har du svårt att missa pauserna, ställ mobilen att ringa lite då och då.
 4. Promenad möten 
  Du kanske inte behöver datorn under alla möten, föreslå att ni kan höras och gå en promenad. På det sättet får du både röra på dig samt frisk luft.
 5. Utnyttja lunchen
  Ta till vara på lunchpausen. Du kanske hinner få in en löptur, promenad eller online yoga pass hemma.

  Mer inspiration på instagram @fanny_josefine @patrikwidell 

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar