Hem Race rapport Race Report Borås Swimrun 2021

Race Report Borås Swimrun 2021

av Team Lost

Borås Swimrun anordnas av Jonas Colting som deltagit på alla ÖtillÖ VM-lopp. Är det någon som vet hur man arrangerar ett swimrun event i toppklass så är det han. Eventområdet var vid Almenäs utanför Borås och när vi kom fram öste regnet ner. Regn under swimrunlopp gör inte super mycket eftersom man ändå är blöt under hela loppet men det är såklart alltid roligare med fint väder.

Vi hämtade ut vårt startkitt, bytte om och började värma upp lite. Loppet var det längsta i år för oss. ca 29 km löpning, 5 km simning och 1 000 höjdmeter. Vi hade inte kollat igenom banan utan tänkte att vi tar det som det kommer. Energi däremot hade vi planerat. Under loppet hade vi som plan att äta mer än vi brukar eftersom vi nästan alltid äter för lite under loppen.

Starten gick och loppet började uppför. Ungefär 1,6 km och 120 höjdmeter i teknisk terräng på första löpningen. Vi kände att all backträning gett resultat. Första simningen var rätt kort och sen var loppet igång. Upp och ner och över stockar och stenar. Terrängen var tuff och varierande och vi sprang på som stabil 2a i den mixade klassen. Ibland sprang vi med några andra lag och ibland själva.

foto: Johan Valkonen

Simningarna var precis lagom långa för att vi inte skulle bli kalla. Det var en simning på 900 meter som Fanny blev kall på. Snabbt på med ett extra pannband på huvudet och värmen började långsamt komma tillbaka innan det var dags för nästa simning. Djungelsimning, ja här fanns det uppblåsbara krokodiler och en massa träd och grejer i vattnet. Fanny sticker ner fötter och skriker till ”usch kallt” innan vi hoppar i och simmar. Här var det riktigt kallt och i mitten av simningen börjar Patriks lår krampa. Vi simmar ännu snabbare och så kan kan få gå upp. Uppe från simningen väntar energistation och sen löpning. Löpningen mellan simningen var kuperad och ibland lång (11 km var den längsta) vilket gjorde att vi fick upp värmen snabbt igen.

foto: Johan Valkonen

På slutet känner vi resultatet av den tuffa terrängen och benen börjar bli trötta och sega. De sista simningarna är korta och vi mosar på. Vi håller vår andra plats genom hela loppet och kommer i mål som 2a i den mixade klassen. Trötta och nöjda.

Efter loppet väntade en stor buffé med mat, kakor och allt man kunde tänka sig. Vi fick gå upp och ta emot pris och här var det verkligen mycket priser.

Ett super kul lopp och verkligen lyckat event!

Läs mer: Så kan du börja med swimrun

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar