Hem Blogg Tips vid kallbad

Tips vid kallbad

av Team Lost


I takt med att allt fler upptäcker de positiva effekterna av kallbad och isbad, har denna urgamla tradition fått ett riktigt uppsving de senaste åren världen över. För oss som tävlar i swimrun är isbad inte bara en metod för återhämtning; det är en förberedelse för de kalla förhållandena vi möter under loppen.

Varför badar vi isbad?

1. Förbättrad Cirkulation: Regelbundna isbad stimulerar blodcirkulationen, vilket inte bara förbättrar syretillförseln till våra muskler utan även bidrar till effektivare återhämtning efter hård träning.

2. Mental Styrka: Isbad utmanar vår komfortzon och bygger mental uthållighet. Denna mentala styrka är ovärderlig under de psykologiskt krävande momenten i ett swimrun-lopp.

3. Förbättrad Immunförsvar: Forskning tyder på att regelbundna kallbad kan stärka immunförsvaret, vilket är essentiellt för att hålla sig frisk och kunna träna konsekvent.

4. Förberedelse för Kalla Lopp: Genom att vänja vår kropp vid kallt vatten minskar vi risken för kallchock under lopp och förbättrar vår förmåga att prestera även under kyliga förhållanden.

Här kommer våra bästa tips:

1. Ha något att stå på när du byter om och ha gärna badkläder under.
2. Börja med att vara i rätt kort tid och öka tiden när du känner dig redo.
3. Andas lugnt. Det finns såklart även olika andningstekniker du kan öva in.
4. Ha kläder och skor som är enkla att få på efter. Skor kan vara knepigt att få på om när fingrarna är kalla.
5. Ha med dig något varmt att dricka efter.
6.Isbad bör aldrig utföras ensam. Se till att ha med dig någon när du badar.

Avslutningsvis

Isbad erbjuder en mängd fördelar som kan förbättra både din fysiska och mentala hälsa, samtidigt som det förbereder dig för de utmaningar som swimrun och andra uthållighetssporter för med sig. Kom ihåg att respektera din kropp och dess gränser, och njut av den uppfriskande och förnyande känslan som isbad kan erbjuda.@fanny_josefine

Har du badat isbad någon gång ? Det är super härligt! Jag badar typ varje dag 😂 #vinterbad #kallbad #icebath

♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! – Dean Martin

Du kanske även gillar

1 kommentar

kristina ponting mars 20, 2024 - 08:42

Begår hellre Harakiri än badar i iskyla…..

Svara

Lämna en kommentar