Hem Blogg Tips för pull-ups. Övningarna att göra

Tips för pull-ups. Övningarna att göra

av Team Lost

Att bemästra konsten att göra pull-ups är en milstolpe för många inom träningsvärlden. Denna övning, som är känd för sin effektivitet när det gäller att bygga överkroppsstyrka, kan dock kännas avlägsen för nybörjare. Men oroa dig inte, med rätt tillvägagångssätt kan även du nå dit. I detta blogginlägg går vi igenom grundläggande tekniker och övningar som förbereder dig för din första pull-up.

Hur du Greppar Stången


Allting börjar med greppet. Ett fast grepp är grunden för en framgångsrik pull-up. Använd ett överhandsgrepp med handflatorna vända bort från dig och händerna placerade lite bredare än axelbredd. Detta grepp kommer inte bara att hjälpa dig att engagera rätt muskler men också säkerställa en stabil grund för resten av rörelsen.

Dead Hang: Mer än Bara Hängande


Dead hang övar upp din greppstyrka och vänjer dina axlar vid att bära kroppens vikt. Genom att helt enkelt hänga från stången, med raka armar och aktiverade skulderblad, bygger du upp den nödvändiga uthålligheten för att utföra en pull-up.

Skulderbladsdrags: Förbered Dina Skulderblad


Scapula pull-ups, eller skulderbladsdrags, är en övning som stärker skulderbladsområdet, en nyckelkomponent i pull-up-rörelsen. Genom att dra ihop skulderbladen medan du hänger från stången, utan att böja armarna, förbereder du musklerna för den kraft som krävs för att lyfta kroppen

Roddövningar: Bygg Upp Styrkan


Roddövningar är en utmärkt förberedelse för pull-ups eftersom de simulerar dragrörelsen. Oavsett om det är med skivstång, hantlar eller på en roddmaskin, hjälper dessa övningar till att stärka ryggmusklerna och förbättra din dragkraft.

Pull-Ups med Gummiband: Minska Belastningen


Att använda gummiband är ett fantastiskt sätt att introducera kroppen till pull-ups. Bandet tar bort en del av din kroppsvikt och gör övningen lättare, vilket låter dig fokusera på teknik och gradvis bygga upp styrkan som behövs för att utföra övningen utan hjälp.

Negativa Pull-Ups: Fokusera på Nedfasen


Negativa pull-ups är ett effektivt sätt att bygga styrka genom att fokusera på den nedåtgående fasen av pull-upen. Genom att starta i toppositionen och sänka dig själv långsamt, tränar du upp de muskler som används när du drar dig upp.


Att lära sig göra pull-ups är en process som kräver tålamod och uthållighet. Genom att integrera dessa förberedande övningar i din träningsrutin kommer du att utveckla den styrka och teknik som krävs för att utföra din första pull-up. Kom ihåg att konsekvens är nyckeln till framgång och att varje liten framsteg tar dig ett steg närmare ditt mål. Så ta det lugnt, fokusera på formen, och glöm inte att njuta av resan mot en starkare och mer kapabel version av dig själv. Lycka till!

Se all tipsen i videon på Youtube

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar