Hem Blogg Vi tränar på Playitas, Fuerteventura.

Vi tränar på Playitas, Fuerteventura.

av Team Lost

(I samarbete med Apollo Sverige)

Vi packade väskorna och åkte till Playitas på Fuerteventura, Kanarieöarna.
Apollo hade verkligen gjort sett till att det kändes tryggt och säkert att resa under omständigheterna med Covid-19. En vecka innan avresa fick vi ett mail med en länk till ett Covid-19 test som alla var tvungna att ta tidigast 72 timmar innan avresa. Ett positivt test innebar alltså att man fick stanna hemma. Vi fick svar på testen ca 20 minuter efter att de var genomförda och sedan var det bara att börja packa väskorna. Vi fyllde även i inreseformulär som gav oss qr koder som vi sedan behövde visa upp på flygplatsen när vi kom fram.

På rese dagen möttes vi av ett folktomt Landvetter. Vi checkade in begav oss till gaten. På planet satt vi med gott om plats då halva planet var fullt. Alla var tvungna at bära munskydd under hela flighten till Fuerteventura.

Väl framme på Fuerteventura väntade Apollos guider och välkomnade oss. 45 minuters bussfärd senare var vi framme på hotellet. Här visar alla upp sina negativa Covid-19 test när de checkar in på hotellet. På hotellområdet bär alla munskydd, bord och stolar spritas av ofta. Det finns handsprit överallt och alla håller avstånd. Den stora matbuffen var ned skalad till en mindre variant eftersom det var mindre gäster på hotellet. Den var även bakom glas och man fick peka på vilken mat man ville ha och kockarna serverade sedan maten. Allt Corona säkert.

Vi bodde i lägenheter och första morgonen begav vi oss ut för att utforska bergen runt hotellet. Det finns en hel del olika trails och du hittar karta i gymmet.


Då poolen är stäng hemma hade vi sett fram emot simning. Under veckan simmade vi bode i havet och i poolen. Du bokar din simbana i gymmet och under vår vecka var det lugnt i bassängen och gått om tider att simma.

Poolen är omgiven av en fin utsikt och det var super skönt att simma ute.

Patrik passade på att göra sina dagliga burpees.

Fanny lekte på klätterväggen vid gymmet.

På området fanns det även en minigolfbana och vi spelade flera gånger under veckan.

@patrikwidell

Alla följer @leyawidell ❤️

♬ Can We Kiss Forever? – Kina


Barnens favorit plats under veckan var poole och vattenrushkanan.

Nästan varje morgon var vi ute i bergen för att se soluppgången.

På Playitas finns det verkligen mycket att göra. Förutom det vi gjorde kan man delta på massor av dagliga träningsklasser, spela tennis, hyra cyklar, dyka, surfa och mycket mer.

På området finns restauranger, en liten matbutik och några klädbutiker. Närmsta by med affärer ligger ca 5 km bort och längs med kusten hittar du ett par restauranger.

Om Fuerteventura:
Fuerteventura är den näst största ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Den ligger ca 100 kilometer utanför Afrikas nordvästra kust i Atlanten. Ön är ca 100 kilometer lång och 31 kilometer på det bredaste stället.

Tack för den här gången Playitas och Apollo Sverige.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar