Hem Äventyr Att göra i Engelberg, Schweiz

Att göra i Engelberg, Schweiz

av Team Lost

I våras var vi i Engelberg i Schweiz och blev snabbt förtrollade av hur magiskt det är och nu har vi varit där en gång till.
Vi flög från Göteborg till Zürich för att sedan ta tåget i ca 2 timmar till Engelberg. Att ta tåget i Schweiz är verkligen super smidigt. Lätt att hitta, de verkar alltid gå i tid och magiska vyer under tågresan. Vi bodde på hotellet Ski Lodge precis vid stationen.

Den här gången var det dags för lopp och Fanny sprang loppet Cirque series Engelberg. Ett lopp på 15 km och 930 höjdmeter. Loppet startar bara 5 minuter från hotellet och banan slingrar sig sedan upp för berget och ned igen. Ett fint lopp och bra nivå för dig som vill testa på lopp i alperna.

Under dagarna passade vi även på att göra lite fler aktiviter så som:

4 sjöars Hike

Vi började vid hotellet och gick bort till liften vid Titlis. Vi åkte upp mot Trübsee och vidare med lift mot Jochpass. Här börjar sedan vandringen på 8 km och förbi 3 sjöar. Du enkelt göra turen längre genom att hoppa över en eller flera liftar.

Det är super fin miljö! När vi kom fram till sista sjön stannade vi till på Melschee Frutt resort för lunch och spa. Sedan tog vi liften ner och åkte hem. Turen kan även göras fram och tillbaka uppe på berget.

Läs mer om 4 lake trail

Europas högsta hängbro – Titlis Cliff Walk

3 041 meter över havet. och 500 meter från marken finns TITLIS Cliff Walk en spektakulära hängbron. Här är det snö, kallt och kan vara rätt mycket turister. Det är ett coolt ställe att besöka.

Ute luncher

En grej vi gillar att göra när vi är i fantastik miljö som i Engelberg är att ha med ett litet stormkök och utemat. Leta upp fina platser och äta lunch. Tänk på att man inte får flyga med gas men du kan köpa det i någon av de sportbutiker som finns i byn.

Du kanske även gillar

1 kommentar

Angelica oktober 26, 2023 - 08:39

Hej!
Vi är tre tjejer som ska åka till engelberg i maj 2024 och undrar om ni har koll på ifall det kostar extra, är avgiftsbelagt att löpa/vandra där?
I så fall vad är summan?

Mvh Angelica Bolin

Svara

Lämna en kommentar