Hem Äventyr Trailrunning i Schweiz! 

Trailrunning i Schweiz! 

av Team Lost

Vi har varit till Schweiz några gånger tidigare och då Engadin och St Moritz. Vi har varit där både för träning men även för lopp, swimrunloppet ÖtillÖ går i Engadin och är magiskt fint! 

Denna gång var destinationen Engelberg. En stad med ungefär 4000 invånare och en populär by bland svenskar. 

Vi flög från Göteborg till Zürich för att sedan ta tåget i ca 2 timmar till Engelberg. Att ta tåget i Schweiz är verkligen super smidigt. Lätt att hitta, de verkar alltid gå i tid och magiska vyer under tågresan. 

Väl framme checkade vi in på Ski Lodge Engelberg. Ett mysigt hotell ca 1 minut från tågstationen I Engelberg ligger allt väldigt centrerat och det finns flertalet restauranger och några butiker. Det är även nära till flera lifter så du kan åka upp i bergen på olika ställen. Vi fick super bra hjälp från tjejerna på hotellet som visade olika löprundor. Det kan lätt bli väldigt tuffa rundor med många höjdmeter så vi valde att åka olika liftar uppåt för att sedan springa och utforska bergen. 

Fürenalp

Ca 5 km från mitten av byn ligger Fürenalp. Vi fick skjuts dit men det går även att åka buss eller jogga dit. Vi tog liften upp till toppen för att hamna på en helt magisk plats. Här finns det en runda på ca 9 km där man även springer ner. Vi testade lite småstigar, badade i ett magisk vattenfall och gjorde lunch längst bort innan vi vände hemåt. Vi sprang hela vägen hem och det blev ca 21 km. 

Trübsee 

Dag 2 tog Patrik liften upp och Fanny sprang upp för Trübsee från hotellet. Det är lite knepigt att hitta men med guidning av hotellet och en runda på Strava gick det lättre. Första delen är rätt snäll uppför för att på slutet bli väldigt jobbig. Här går slingrar sig stigen under liften upp. Från byn och upp är det ca 800 höjdmeter och 6 km. Väl uppe passade vi lite innan vi sprang förbi den magiska sjön på toppen och sedan slingriga stigar neråt tillbaka till byn. Totalt blev rundan 13,5 km. Den här dagen hade vi regn och moln vilket gjorde att vi sedan åkte upp sista dagen för att få se sjön på “riktigt”. En sjukt magisk plats.

@fanny_josefine

Besvara @dancing_rutines13 varför tränar du? Jag och @patrikwidell är i Schweiz och det är så coolt. Lite regnigt idag 🙈🇨🇭 #äventyr #tiktoktravel #runtok #löpning

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Brünni

Vi promenerade till liften och tog en av två lifter upp mot Brünni. Den andra liften sprang vi uppför och fortsatte sedan bort längs med berget mot Rugghubelhütte. Det här var verkligen en wow, wow, wow runda. Så otroligt magiskt fint. På slutet blev det lite snö men eftersom det inte var så  brant gick vi över för att nå toppen 2294 meter upp.

På toppen gjorde vi lunch. Ett tips är att ha med torrmat och ett stormkök. Gas finns att köpa både på flygplatsen samt i små butiker i Engelberg. Vi sprang samma väg tillbaka och badade i en liten sjö på toppen innan vi sprang ner igen.

Totalt blev rundan ca 14 kilometer och 800 höjdmeter.

I våra väskor

Vädret i bergen kan ändras snabbt så det gäller att vara förberedd. I våra väskor hade vi packat:

  • första förband
  • liten mini handduk
  • vatten
  • energi gels
  • torrmat
  • stormkök 
  • skedar
  • tunn extra jacka
  • ihopfällbara stavar
  • extra tröja 

Engelberg är verkligen magisk och vi vill redan tillbaka!

 

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar