Hem Äventyr Trailrunning i Engelberg, Schweiz! 

Trailrunning i Engelberg, Schweiz! 

av Team Lost

De senaste åren har Engelberg i Schweiz blivit ett favoritresemål. Engelberg är en mysig by med ungefär 4000 invånare och det är en populär by bland svenskar. Det är ett lugn i byn och det är nära till allt du behöver.

Du flyger eller åker tåg till Zürich för att sedan ta tåget i ca 2 timmar till Engelberg. Att ta tåget i Schweiz är verkligen super smidigt. Lätt att hitta, de verkar alltid gå i tid och magiska vyer under tågresan.  Ett tips är att ladda ner appen SBB för att kolla avgångar.

Favorit hotellet är det svenskägda Ski Lodge Engelberg. Ett mysigt hotell ca 1 minut från tågstationen. Stämningen på hotellet är familjär och personalen väldigt hjälpsam. I Engelberg ligger allt väldigt centrerat och det finns flertalet restauranger och några butiker. Det är även nära till flera lifter så du kan åka upp i bergen på olika ställen. Det kan lätt bli väldigt tuffa rundor med många höjdmeter så vi valde att åka olika liftar uppåt för att sedan springa och utforska bergen.
Ett tips för att kolla vädret är att ladda ner appen MeteoSwiss.


Tips på olika löprundor

Från Engelberg kan du ta dig upp med tre olika liftar som ligger rätt nära. Närmast hotellet har du liften upp mot Titlis. Ca 10-15 minutes promenad bort finns liften mot Brünni och 4 km bort hittar du liften mot Fürenalp.

Fürenalp

Ca 5 km från mitten av byn ligger Fürenalp. Du kan åka gratis buss eller jogga 4 km dit. Vi tog liften upp till toppen för att hamna på en helt magisk plats. Här finns det en runda på ca 9 km där man även springer ner. Vi testade lite småstigar, badade i ett magisk vattenfall och gjorde lunch längst bort innan vi vände hemåt. Vi sprang hela vägen hem och det blev ca 21 km. 

Engelberg – Fürenalp

Du startar i byn och springer sedan längs med berget bort mot Fürenalp. Det är en hel del höjdmeter men magisk fin löpning. Rundan är på ca 1000 höjdmeter och 9 km och du hittar den här.
Om du vill kan du spara på benen och ta liften ner och sedan bussen tillbaka till byn eller springa längs med floden.

Trübsee 

Från hotellet kan du springa/hikea upp mot Trübsee. Lättast är att följa kartan på strava och den här rundan upp är även första delen av loppet Cirques Series som går varje år i September. Första delen är rätt snäll uppför för att på slutet bli väldigt jobbig. Här går slingrar sig stigen under liften upp. Från byn och upp är det ca 800 höjdmeter och 6 km.

@fanny_josefine

Besvara @dancing_rutines13 varför tränar du? Jag och @patrikwidell är i Schweiz och det är så coolt. Lite regnigt idag 🙈🇨🇭 #äventyr #tiktoktravel #runtok #löpning

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Brünni

15 minuters promenad från hotellet hittar du liften upp mot Brünni. Du kan välja att springa uppför eller åka lift upp och springa när du kommer upp. Högst upp finns en mysig liten sjö och sedan går det en super fin stig längs med berget bort mot Rugghubelhütte. Det här är verkligen en wow, wow, wow runda. Så otroligt magiskt fint. På Rugghubelhütte kan du sova över och du hittar länk till video när vi sov över på vår Youtube kanal. Vill du springa hela vägen från byn och upp hittar du den turen här. Från Hyttan sprang vi sedan runt berget och ner igen. Den runda hittar du här.

Vi brukar ofta ha med stormkök och utemat. Gas finns att köpa både på flygplatsen samt i små butiker i Engelberg.

I våra väskor vid löpning i Engelberg

Vädret i bergen kan ändras snabbt så det gäller att vara förberedd. I våra väskor hade vi packat:

 • första förband
 • liten mini handduk
 • vatten
 • energi gels
 • torrmat
 • stormkök 
 • skedar
 • tunn extra jacka
 • ihopfällbara stavar
 • extra tröja 
 • extra strumpor

Läs mer om vad du kan göra i Engelberg här.

 

Du kanske även gillar

1 kommentar

Att göra i Engelberg, Schweiz | Team Lost - Ett av Sveriges största äventyrsteam september 25, 2023 - 08:42

[…] våras var vi i Engelberg i Schweiz och blev snabbt förtrollade av hur magiskt det är och nu har vi […]

Svara

Lämna en kommentar