Hem Blogg Backträning för alla

Backträning för alla

av Team Lost

Att träna i backar är ett jobbigt och effektivt sätt att träna på. Vi har tränat backe ungefär en gång i veckan i över ett år och känner verkligen skillnaden. Vi har gjort torsdagarna till “backdag” och ryktet om dagen har spridit sig. Både barn, vuxna och familjer kommer och rör sig i backen. För det är just rörelse som är det viktiga. Hur man än rör sig upp och ner i backen är det jobbigt. Barnen leker och åker gärna i leran på rumpan ner. Vuxna går och springer. Alla peppar vi varandra. Vilka är egentligen fördelarna med träning i backe?

 1. Du blir starkare
  Musklerna i benen får jobba och bli starkare samtidigt som du bygger upp ett starkare hjärta och flås. Pannbenet får även jobba ordentligt.
 2. Det är skonsamt
  När du springer i backe så är det skonsamt för leder och ligament. Du kan bli ordentligt flåsigt trött utan att det sliter för mycket.
 3. Du blir stark i vardagen
  Genom att träna i backar så kommer du märka stor skillnad i vardagen. Små backar under promenader och att ta trapporna istället för hissen kommer kännas lekande lätt.

Förslag på backpass

 1. Leta upp en skidbacke. Spring/gå en uppvärmning på 10-15 minuter. Sedan går eller springer du upp och ner i backen i 45 minuter. Du ska hålla ett tempo så du orkar hålla på hela passet. Är det jobbigt att springa så gå.
 2. Leta upp en kortare backe. Värm upp med 15 minuter jogg. Spring 20 sekunder snabbt upp och jogga ned. Upprepa 10-15 gånger. 
 3. Leta upp en brant backe. Värm upp med 15 minuter jogg. Spring snabbt uppför (20-30 sekunder) och gå lugnt nedför. Upprepa 10 gånger. 

Bor du i Jönköping är du så är du såklart välkommen på våra backträningar på torsdagar kl17.00 i Jönköping.

Känslan efter är skön!

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar