Hem Äventyr Elitstyrkans Hemligheter 2022

Elitstyrkans Hemligheter 2022

av Patrik Widell

Största utmaning jag antagit i hela mitt liv

Under våren i fjol skickade jag in en ansökan till Elitstyrkans Hemligheter 2022. Det visade sig att produktionen var lika intresserade av mig som jag var av dom, haha. Jag blev ombedd att filma de inledande fystesterna på hemmaplan pga av rådande pandemi. Under sommaren fick jag sedan ett samtal från Jarowskij där de ville att jag skulle komma på casting i Stockholm. Bara ordet casting låter ju skrämmande för en som aldrig varit i dessa sammanhang tidigare. Det var väl först då jag insåg att jag kanske skulle få en chans att delta i programmet. Väldigt spännande faktiskt. Väl på plats fick jag skriva ett personligt brev, samtala med läkaren och blev intervjuad av produktionen och representanter från TV4. Tänk en anställningsintervju deluxe. Jag hade sån skön känsla efter intervjun och var så imponerad av dessa fantastiska människor som jobbar med programmet. Några veckor senare fick jag ett telefonsamtal. ”Vi vill gärna ha med dig i programmet, Patrik Widell”. Jag blev helt ställd och så stolt! Sjukaste utmaningen stundade under hösten!

Utmaningen

Denna säsongen är jag en av de 18 deltagare som genomgår en av världens tuffaste utmaningar under ledning av fyra före detta elitsoldater. Prövningarna vi utsätts för kommer från de uttagningstester elitförband (ex SOG) är tvungna att ta sig igenom under sin antagning. Vi prövas dygnet runt under extrem press, extremt mycket fysiska och psykiska moment med minimalt med sömn och mat.

Varför?

Varför vill jag göra detta? Länge har jag drivits av en vilja att utvecklas fysiskt och mentalt, med andra ord är jag nyfiken på vad som händer med mig och min kropp. Har jag har förmågan att jobba vidare under extrema förhållanden och extrem press med minimalt med mat och sömn?

En sak är att jag aldrig har pushat mig så långt så jag vet var min bristningsgräns går. Det är en tanke som lockar mig att alltid leta efter den där gränsen. Jag har gjort många utmaningar på egen hand. Genom de prövningarna har jag växt otroligt mycket och jag anser själv att jag har en starkare mental styrka nu än för bara ett par år sedan.

Läs hela pressmeddelandet från TV4.

Läs mer om mig, eller om en av mina störst utmaning sedan tidigare 365 burpee challenge.

Premiären för Elitstyrkans Hemligheter är den 24 februari kl 21:00 på TV4 eller på TV4 Play.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar