Hem Äventyr Familjeaktiviteter på Billingen i Skövde

Familjeaktiviteter på Billingen i Skövde

av Team Lost

Inlägget är i samarbete med Billingen Skövde. Vi fick uppleva en helg full med äventyr på Billingen i Skövde. Billingen är fullt av äventyr för både stora och små. 

Äventyrshelg för hela familjen

Billingen är ett berg av upplevelser. Här finns det verkligen något som passar alla åldrar.  Den fantastiska naturen bjuder in till vandring, bad, grilling, löpning, skogsmulle stigar, cykling, höghöjdsbana och mycket mer. Vi som besökte Billingen i helgen var vi Fanny och Patrik och även Patriks två barn Noah 13 år och Leya 11 år.

Skogsmullestig vid Billingen

Boendet på Billingen

Middagen den första kvällen

På Billingen finns det flera typer av olika boenden. Du kan bo på hotell, camping, småstugor eller tälta.

Vi bodde i en stuga på i Billingens stugby & camping. Stugan var utrustad med 2 vångingssängar, kyl och kokplatta.

Första kvällens middag var grillpaket från Mattias mat. 50 meter från stugan fanns en allmän grill med grillkol och tändgrejer. Vi tände grillen och hade en trevlig middag. Lunchen under helgen bestod av färdiga lådor från Saluhallen i Skövde. Det är lite ont om matställen på området så ett tips är att det kan vara bra att planera maten innan. Under Juni kommer Mattias som höll i matlagningsaktiviteten att öppna en ny restaurang inne i Billingecenter med massor av smarrig mat.

Middagen på fredagkvällen
Frukostbuffe på First Hotel Billingehus

Aktiviteter

De aktiviteter som stod på schemat för helgen var cykling, höghöjsbana, utematlagning samt trail löpning.
Lördagen började med att vi hyrde cyklar hos träningskonsulten som ligger ca 5 minuters promenad från stugboendet. Vi fick hjälp att testa ut cyklar som passade och sen cyklade vi iväg till bikeparken några hundra meter bort.

I bikeparken fanns det två olika pumptracks att välja mellan och en flowtrail i skogen. Utöver det fanns det fina cykelstigar i skogen. I pumptracken kan man även åka kickbicke och området var populärt.

Näst på tur stod höghöjdsbanan som var belägen på området. Efter en kort introduktion fick vi spendera tid på banorna uppe i träden. Det fanns 4 olika banor och vi började med den enklaste.

Patrik och Noah körde alla banor medans Fanny körde 3 av 4 banor. Banorna är roliga och varierande, det är både balanshinder, stegar, nät och ziplines. Fanny är vanligen väldigt rädd men här gick det super bra.

Den svåraste banan var både högre upp och innehöll utmanande hinder. Patrik och Noah klarade banan utan problem och avslutade med ett hopp ned från 14 meter. Se video även video på TikTok.

Kvällen avslutades men aktivitet som var super kul, vi lagade mat ute tillsammans med Mattias från Saluhallen i Skövde. Mattias hade dukat upp och förberett.

Mattias berättade vad vi skulle laga för mat och hur vi skulle göra. Alla fick hjälpa till att skära, hacka, blanda och hålla elden vid liv.

Pilaff med havreris.

Maten vi lagade var korvburgare, rösti, pilaff på havreris, kött, sås och stekta bananer. Detta var verkligen en aktivitet där alla fick vara delaktiga och hjälpa till. Vi hade även supertur med vädret då det började regna när vi var klara.

Den sista aktiviteten var trail löpning med My från BillingenXtrail. Runt Billingen finns det massor med små stigar och du kan springa i timmar. Naturen är magisk fin och terrängen är bitvis rätt krävande. När du kommer upp på sidan av berget ser du fantastisk utsikt över Skövde. Gillar du att springa då har du mycket att upptäcka här!


Sixty var med hela helgen och hon gillade verkligen skogen.

Vi vill redan komma tillbaka för att upptäcka mer av Billingen. Är du intresserad av att besöka Billingen så besök deras hemsida för att ta del av utbudet.

Vi har även publicerat videos på TikTok som du hittar från helgenhöghöjdsbananmini vlogg och cyklingen.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar