Hem Race rapport Jönköping swimrun 2020

Jönköping swimrun 2020

av Team Lost

Jönköping swimrun som går på hemmaplan och endast 3 minuter hemifrån oss ställdes in men vi körde såklart ändå. Det virtuella varianten.

Förra året sken solen och var folkfest på stan. (se förra årets lopp här) . I år var prognosen regn, regn och mer regn. Vi gav oss ner till start lite efter kl 07.00 för att starta det virtuella loppet. Vi hade kartan i klockan och sprang alltså hela banan lite mer som ett äventyr. Det var en ny bana jämfört mot förra året. Nya simningar och mer stigar. Första löpningarna och simningen gick bra. Vättern var kall men inte lika kall som förra året.

Vi hittade enkelt efter klockan och tiden gick rätt fort ända upp till Axamo. Där är vi vana att träna så det kändes som hemma plan. Från Axamo var det sedan nya stigar och och lite klurigt att hitta innan vi kom fram till Västersjön. Här var loppets längsta simning på 1 km och himlen öppnades helt. Regnet öste ner och vi blev super kalla. Sedan var det några korta simningar och vi fortsatte vara kalla.

Vi fick upp lite värme innan vi var framme i Tabergsån. Här simmar man liksom inte frivilligt. Vi höll upp våra huvuden och plaskade oss framåt ut mot Munksjön. Det var mer som en sim safari med grenar, stenar och annat grejs i det iskalla vattnet. Väl framme i Munksjön var vattnet lite varmare och vi simmade mot uppgång. Bara två simningar kvar sen. Vi sprang kalla och sela mot de sista simningarna. Munksjön som var spegelblank imorse var nu stökig och vågig samtidigt som regnet öste ner. Vi simmade över och sprang till sista simningen för att sedan avsluta med en kort löpning innan vi kom i ”mål”. Vi fortsatte jogga men och direkt in i duschen! Kalla men nöjda och glada.

Kalla och glada efter 38-39 km


Du kanske även gillar

Lämna en kommentar