Hem Blogg Jönköping Swimrun 2021

Jönköping Swimrun 2021

av Team Lost

Igår var det äntligen dags för lopp igen och inte vilket lopp som helst utan på hemmaplan, Jönköping.  Jönköping Swimrun har vi sprungit en gång tidigare ihop och Patrik har sprungit en gång själv för 3 år sedan. I år hade loppet flyttat från stan upp till Axamo vilket vi tyckte var en superbra lösning.

Loppet

Man kunde välja att starta 15 km (själv eller team) eller 35 km i team. Vi startade i 15 km och mixad klass. Vår plan från början var att delta i 35 km klassen men efter att Patrik haft covid-19 kände vi att vi inte haft den bästa träningsuppladdnigen för ett såpass långt lopp.

15 km loppet gick på en bana med 4 simningar och 5 löpningar och två varv. Vi fick ut hårt och drog iväg snabbt eftersom vi ville komma ner snabbt i vattnet för att slippa andra lag och trängsel. På andra löpningen kom vi ikapp 35 km klassen och det känns alltid bra att ha några lag framför att jaga ikapp.

Andra simningen var i en liten göl.

Löpningen var på skogsstigar och på de längre simningarna var kände vi av att vi simmat mindre senaste halvåret. Vi kände oss trötta i axlarna men simmade på och byttes av när vi blev trötta. Just team worket är viktigt under swimrun, upp och i vatten behöver gå snabbt och smidigt.

Vi hade ett roligt lopp och lyckades komma in som första lag i 15 km klassen.

I mål fick vi blommor och medalj. Nu ser vi fram emot nästa lopp som är 2 veckor bort. ÖtillÖ Utö.

Vill du läsa oss hur det gick på Jönköping Swimrun förra året så hittar du det på bloggen.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar