Hem Blogg Löpning – 5 nybörjartips!

Löpning – 5 nybörjartips!

av Team Lost

Vi gillar att springa och var ute i naturen. Det finns så otroligt många fina platser att utforska och upptäcka! Löpning är en väldigt lätt tillgänglig sport och du behöver inte så mycket utrustning mer än ett par skor. Det finns också många fördelar med löpning så som att du blir gladare, tål stress bättre, sover bättre, blir piggare och mycket mer.
Men hur kommer man igång då? Är du nybörjare kommer det vara tuft och jobbigt i början men håller du i löpningen och springer några gånger i veckan kommer du märka resultat! Så är det med den mesta träningen, inte bara löpning.

5 löptips för nybörjare

 1. Börja lugnt
  Genom att börja i ett lugnt tempo ser du också till att kroppen får en mjuk start på passet, du värmer också upp muskler och leder. Tänk även på att inte planera in för många löppass. Börja med några i veckan och se hur kroppen känns.
 2. Slappna av
  Springer du och spänner dig har du större chans att få ont på konstiga ställen. Ta ett djupt andetag och slappna av i armar och axlar.
 3. Kläderna
  Se till att ha kläder du tycker är sköna och bekväma. Vad som är skönt och bekvämt är såklart individuellt så testa dig fram.
 4. Sänk tempot
  Känner du att det börjar bli jobbigt så sänk tempot. Det ska inte vara superjobbigt att springa. Spring i ett tempo som gör att du orkar springa. Känns ett lugnt tempo jobbigt så gå. Det är inget fel med att variera mellan löpning och gång under ett pass.
 5. Drick och ät efter
  Kom ihåg att ta något efter din träning så kroppen kan återhämta sig. Vatten och en banan är smidigt och enkelt att ha med i väskan.Lycka till och glöm inte att ha kul!

Vi vill även tips om backträning, passet som passar alla! Letar du inspiration på intervallpass så har vi gjort en video på 3 olika intervallpass.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar