Hem Blogg Race Report Borås Swimrun 2022

Race Report Borås Swimrun 2022

av Team Lost

Borås Swimrun anordnas av Jonas Colting som deltagit på alla ÖtillÖ VM-lopp. Är det någon som vet hur man arrangerar ett swimrun event i toppklass så är det han. Eventområdet var vid Almenäs utanför Borås.

Vi hämtade ut vårt startkitt, bytte om och började värma upp lite. Loppet var ca 29 km löpning, 5 km simning och 1 000 höjdmeter. Solen sken och det var super fint väder. Vi började värma upp och svalkade oss lite i vattnet innan start. Starten gick och loppet började uppför. Ungefär 1,6 km och 120 höjdmeter i teknisk terräng på första löpningen. Vi kände att all backträning gett resultat. Första simningen var rätt kort och sen var loppet igång. Upp och ner och över stockar och stenar. Terrängen var tuff och varierande.

Sen var loppet igång! Löpning simning löpning simning osv. Absolut inte så kallt i vattnet som vi trodde. Fanny började må lite illa vilket gick över till magont. Efter en stund hade även Patrik ont i magen. En bit in i loppet kommer en spännande djungelsimning, ja här fanns det uppblåsbara krokodiler och en massa träd och grejer i vattnet. Här var det riktigt kallt och simningen kändes lång. Uppe från simningen väntar energistation och sen löpning. Löpningen mellan simningen var kuperad och ibland lång (11 km var den längsta) vilket gjorde att vi fick upp värmen snabbt igen.

På slutet känner vi resultatet av den tuffa terrängen och benen börjar bli trötta och sega. I kombination med onda magar gick det inte så snabbt..

Efter loppet väntade en stor buffé med mat, kakor och allt man kunde tänka sig. Borås swimrun är verkligen ett härligt och kul evenemang. Nästa gång hoppas vi att vi inte har ont i magen.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar