Hem Blogg Så kan du börja med swimrun

Så kan du börja med swimrun

av Team Lost

Vi både tränar och tävlar i swimrun. Swimrun är en sport som vi tycker är otroligt kul och just nu är det den bästa säsongen för sporten när man varvar löpning och simning. Vattnet är varmt och man behöver inte ens en swimrundräkt.

I detta inlägg kommer vi tips om hur du kan börja träna swimrun.

Hur börjar jag träna ?

Nu under sommaren behöver du inte speciellt mycket utrustning för att börja testa swimrun. Ta på dig kläder du tycker är sköna och skor som inte blir för tunga när det är blöta. Ge dig av till en sjö eller hav du känner till och där du vet att det finns något löpspår med mjuka stigar i närheten. Sen är det bara att börja köra. Testa att jogga 1-2 km och sen simma några hundra meter. På det sättet kan får du en känsla av hur det är att simma och springa. Det roliga med swimrun är att du kan skapa dina egna små banor och simma och springa var du känner.

Träna i grupp

På många platser runt om i landet finns det swimrun grupper. Vi bor i Jönköping och tränar med Swimrunners of Jönköping som har gratis träningar för alla. Googla runt och kolla på facebook så hittar du grupper och personer där du bor som tränar swimrun.

Olika banor

Runt om i landet finns det olika fasta swimrun banor för träning. Vi har försökt samla de vi hittat:

Jönköping, Axamo
Stockholm, Nynäshamn
Stokcholm, Hagaparken
Stockholm, Hellasgården
Karlskrona, Blekinge

Har du tips på fler banor runt om i landet?

Utrustning

När du testat på swimrun och känner att det är dags för att ta din träning till nästa nivå och kanske testa på ett lopp är det en del del prylar som behövs. Vissa grejer är obligatoriska på lopp och det kan variera på de olika loppen. Du har en våtdräkt som är anpassad för swimrun med korta ärmar och ben. Vår favorit är från Head. Du har en dolme (flytkudde) mellan benen när du simmar och paddlar. De skor du springer i har du även när du simmar så välj ett par som inte blir för allt för tunga av vattnet och ger bra grepp på blöta stenar. Vi gillar även att ha ett swimrunlinne under dräkten. Sen är det såklart även bra med simmössa samt simglasögon.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar