Hem Blogg Utforska Locarno: En Oförglömlig Resa i Schweiz

Utforska Locarno: En Oförglömlig Resa i Schweiz

av Team Lost

Första Natten: Ankomst och Äventyr i Locarno

Locarno, beläget vid de glittrande stränderna av Lago Maggiore, är en schweizisk pärla som kombinerar naturskönhet och äventyr. Med sitt milda klimat och palmkantade strandpromenader, erbjuder staden en perfekt mix av kultur, natur och aktiviteter.

Vår första natt i Locarno började med en fantastisk åktur med bergståget och sedan lift från Orselina till Madonna del Sasso. Denna lift, som enkelt nås till fots från tågstationen, gav oss en panoramavy över staden och sjön. Adressen för funicularen är Viale Balli 2, Locarno, och du kan hitta mer information här. Utsikten från Madonna del Sasso är verkligen något speciellt, och det var en perfekt start på vår vistelse.

Löparäventyr i Bergen

Efter en god natts sömn på Hotel La Casa , vaknade vi upp redo för en dag fylld av löparäventyr. Vi sprang en tur vidare upp mot toppen, Cardada Cimetta. Precis vid hotellet startar även Golden Trail Finalen i höst.

Övernattningar i Locarno

För de kommande nätterna hade vi bokat in oss på Hotel Du Lac i Locarno, som bara ligger en fem minuters promenad från tågstationen. Med bekväma rum och en fantastisk frukostbuffé var detta hotell en perfekt bas för våra äventyr i området.

Spännande Canyoning

Samtidigt som vi var i Locarno firade vi även 6 år tillsammans och vi firade det med ett adrenalinfyllt canyoningäventyr. Vi behövde bara ta med oss badkläder och handdukar och tog sedan tåg och buss till Ticino Adventures.
Där fick vi våtdräkter och åkte sedan mot en canyon. Det finns över 200 olika canyons i området och den vi åkte till var en av en lättare nivå. Väl framme vandrade vi till starten av cayonen, där bytte vi om och fick en genomgång innan det var dags att hoppa, klättra, simma och vandra i vatten.

En Misslyckad Men Minnesvärd Paddeltur

Vi hade också planerat en paddeltur på Lago Maggiore med en efterföljande middag vid Shaka Beach. Tyvärr satte en oväntad storm stopp för våra paddlingsplaner. Trots detta njöt vi av den dramatiska utsikten över sjön och de imponerande vågorna som svepte över stranden. Det blev en minnesvärd eftermiddag fylld av skratt och gemenskap, även om vi inte kunde paddla som planerat.

Sammanfattning

Locarno visade sig vara en fantastisk destination som erbjöd oss både avkoppling och spännande äventyr. Från linbaneturer och bergslöpning till canyoning och sjöutsikter, har varje dag varit full av nya upplevelser. Om du letar efter en plats som kombinerar naturens skönhet med spännande aktiviteter, är Locarno definitivt värt ett besök!

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar