Hem Blogg HEAD Swimrun myBoost Pro Aero – Review

HEAD Swimrun myBoost Pro Aero – Review

av Team Lost

Vi har fått möjligheten att testa den nya swimrundräkten från Head. Den nya modellen heter myBoost Pro Aero och är svart och guldfärgad.

Swimrun i Kullaberg

Varför swimrun dräkt?
Behöver man verkligen en speciell våtdräkt för swimrun eller räcker det att man har en vanlig för simning? Swimrundräkterna är utformade så du ska kunna simma och springa snabbare på ett smidigare sätt. Det finns många funktioner och detaljer som skiljer från en vanlig våtdräkt.

Vad är speciellt med myBoost Pro Aero från Head?
Detta är en riktigt genomtänkt swimrundräkt från Head. Dräkten är utformad i ett flexibelt neopren som har en bas av 2 mm. Över bröstet sitter paneler av 4 mm ”air cell”-neopren som ger extra hög flytkraft och ett perfekt vattenläge när du simmar med skor. Runt armar och axlar är neoprenet endast 1,5 mm för att ge den bästa möjliga rörligheten. Till dräkten ingår även avtagbara armar i 1,5 mm neopren ingår, perfekt vid kallare temperaturer. I arm-och bensluten sitter 2,5 mm ”anti leak”-muddar som förhindrar att vatten kommer in i dräkten. Underdelen är av ett tunt och flexibelt 2 mm neopren som är nylonbeklätt på både insida och utsida vilket gör dräkten mycket smidig och skön att springa i samtidigt som den blir mycket slitstark. Med de multifunktionella innerfickorna på bröstet och låren kan du enkelt anpassa flytkraften efter dina behov genom att lägga i extra flytpaneler.

Fanny springer

Det gillar vi bäst med myBoost Aero Pro
Dräkten känns smidig att simma och springa i. Då det finns en lång dragkedja fram och en kort på ryggen går det enkelt och snabbt att ta på och av dräkten i farten när man springer. Både bak och fram finns det nylonöglor för att fästa tillbehör och lina.

Minus med dräkten
Det enda vi ser som minus är att den fickan på ryggen är lite svår att nå när man springer och att visselpipan studsar runt lite.

Här finns två videos en med Head myBoost Aero pro och en med Head myBoost pro.

Head myBoost pro
Head myBoost aero pro

(det här inlägget är i samarbete med Head men det är såklart personliga åsikter)

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar