Hem Blogg Burpees – en övning för hela kroppen

Burpees – en övning för hela kroppen

av Patrik Widell

Om du är på jakt efter en övning som tränar hela kroppen samtidigt som den höjer pulsen, då är burpees definitivt något för dig. Burpees är en övning som kombinerar flera olika rörelser – från att stå upp till att göra en armhävning och sedan hoppa upp igen. Detta gör det till en utmanande övning som inte bara stärker musklerna utan även förbättrar konditionen.

Vad är en burpee?

  1. Börja i stående position med fötterna höftbrett isär och armarna längs sidorna.
  2. Böj knäna och placera händerna på marken framför dig, med armarna helt utsträckta.
  3. Hoppa bak med fötterna samtidigt som du sänker kroppen ner mot marken för att göra en armhävning.
  4. Utför en armhävning genom att böja armbågarna och sänka kroppen ner mot marken.
  5. Tryck ifrån med armarna och hoppa fram med fötterna tillbaka till utgångspositionen.
  6. Hoppa upp i luften med armarna ovanför huvudet för att avsluta en repetition.

För att göra flera burpees i rad, upprepa stegen ovan utan att stanna mellan repetitionerna. Det är viktigt att utföra varje steg korrekt för att få ut det mesta av övningen och undvika skador. Med lite övning och uthållighet kan burpees bli en utmanande men givande övning för hela kroppen.

Fördelar med burpees

Burpees är en intensiv träningsform som ger många fördelar för kroppen. För det första är det en effektiv fettförbrännande övning som hjälper dig att bränna kalorier och minska kroppsfettet. Dessutom tränar du stora delar av kroppen, inklusive armar, ben, mage och rygg, vilket gör det till en utmärkt allroundövning.

Burpees kan också hjälpa dig att förbättra din kondition och styrka. Eftersom övningen är så intensiv kommer du att utmana dina muskler och öka din uthållighet, vilket kan hjälpa dig att bli starkare och mer uthållig i andra träningsformer också.

Börja med burpees som nybörjare

Om du är nybörjare och vill börja med burpees finns det några saker du kan göra för att göra övningen enklare. Börja med att göra en grundläggande burpee utan hoppen, det vill säga en burpee där du inte hoppar upp och står upp på slutet. Gör övningen i ett lugnt tempo och se till att du utför varje steg korrekt.

När du känner dig bekväm med den grundläggande burpeen kan du börja öva på att hoppa upp och stå upp på slutet. Du kan också öva på att göra flera burpees i rad för att förbättra din kondition och uthållighet.

Sammanfattning

Burpees är en utmanande övning som tränar hela kroppen samtidigt som den höjer pulsen. Genom att regelbundet inkludera burpees i din träning kan du förbättra din kondition, styrka och kroppskomposition. Som nybörjare kan du börja med en grundläggande burpee och gradvis öka intensiteten. Så var inte rädd för att prova burpees och upptäcka dess fördelar för dig själv!

Läs gärna inlägget om när jag gjorde burpees varje dag i ett år! Här.

Vill du ha ett riktigt tufft burpee-pass hittar du det här!

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar