Hem Race rapport ÖtillÖ swimrun Göteborg 2021 race report

ÖtillÖ swimrun Göteborg 2021 race report

av Team Lost

ÖtillÖ är en swimrun tävling uppdelad på flera olika deltävlingar och nu hölls tävlingen i Göteborg för första gången. På varje tävlingstillfälle finns det 3 olika distanser att välja mellan, en kortare på ca 7-8 km, en sprint på ca 13-20 km och ett längre lopp på 30-40 km. I det längre loppet kan man även kvala till swimrun vm som är 65 km löpning och 9,5 km simning.

ÖtillÖ Göteborg – loppdag

Vi deltog i sprint loppet och tävlade i den mixade klassen. För att vara en sprint var loppet rätt långt och vår klocka slutade på närmare 23 km. Loppet gick mellan flera öar och det var massor med publik som hejade längs med banan. Löpningen var varierande, lite grus, lite asfalt, lite trail och en del klippor och stenar.

Loppet startade med en rätt lång nedförs löpning innan första simningen som var 500 meter lång. Vi gick ut rätt hårt och sprang och simmade på. Vi har börjat lära oss varandras svagheter och styrkor och kan hjälpa till att peppa varandra vid rätt tillfällen.

Även fast loppet var över 20 km så känns det som att tiden går fort när man är ute. Upp och ner över öar, simma, springa, simma, springa. En bit in i loppet ser vi ett annat lag i den mixade klassen. Lisa och Mattias är super grymma och vi de sprang om oss, sen sprang vi om dom och sen var vi rätt jämna under loppet tills sista löpningen som var ca 4 km. Här drar de om och vi visste att vi skulle ha svårt att hänga på i deras tempo.

Vi kom in som 2:a i den mixade klassen och 4:e lag totalt.

Se filmen från loppet på YouTube:

Nästa lopp blir ett fun run lokalt i Jönköping och sedan ÖtillÖ final 15 på Utö i början av september.