Hem Äventyr 3 olika sätt att tälta på

3 olika sätt att tälta på

av Team Lost

Vi gillar att tälta och har testat på lite olika varianter. Fördelen med att tälta är att du kan göra det på väldigt många platser och mysfaktorn är hög.

”Vanligt” tält

Vi har ett 2 manna tält som är väldigt lätt att bära. Det gör att vi kan få med det både vid vandring och löpning. Nackdelen är att det är lite litet nu när vi har hund men det är såklart även mysigt när det är trångt. Fördelarna med ett vanligt tält är att det finns väldigt många platser att utforska och tälta på. Tänk dock på hur du sätter upp ditt tält och var så du inte hamnar på ett blåsigt ställe.

Tälta på bilen

Att taktälta på bilen har blivit superpoppis under senaste åren. Tältet lyfts på och sätts på taket på bilen och passar på de flesta bilar, du behöver bara ett takräcke. Du fäller sedan ut tältet och ett par minuter senare är det uppe. Under vinternhade vi ett extra innertält för att det inte skulle vara så kallt.  Fördelen är att du inte behöver bära runt på ett tält och nackdelen är att det ibland kan vara svårare än du tror att hitta en fin plats att tälta på som du även kan köra bil till. Vårat tält kommer från Outdoordays.se och passar till de flesta bilmodeller.

Glamping

Även glamping har blivit väldigt poppis under senaste år. Här pratar vi lyx tältning. Stora rymliga tält med säng och el. Glampingtälten bokas färdig uppsatta och du åker iväg och checkar in så som du skulle bo på hotell men ett lite mer naturnära hotell. Vi har testat på glampingen på Arilds vingård där vi samtidigt passade på att gå på vinprovning.

Sova utan tält?

Ja varför inte testa en natt utan tält? Spana in vädret innan och sov under bar himmel! Super mysigt

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar