Hem Äventyr Tältar på en ö i Västerviks skärgård

Tältar på en ö i Västerviks skärgård

av Team Lost

Vi packade bilen och åkte mot Västervik för att sova ute i några dagar. Västerviks skärgärd består av ca 5000 öar, kobbar och skär så det finns alltså massor att utforska.

Paddla ut till ö

Vi blåste upp vår uppblåsbara kajak för att paddla ut till en ö där vi sedan tältade. Eftersom kajaken är rätt liten så simmade Fanny medan Patrik paddlade med Sixty och alla väskor. Förutom tältgrejer hade vi mat och vatten.

Vi hittade en lagom stor ö och gick runt en stund innan vi hittade en bra tältplats. Att hitta en bra tältplats är något vi fått lära oss genom att testa dåliga tältplatser. När vi började tälta valde vi ofta fina tältplatser men dessa var ofta där det var väldigt blåsigt eller snett underlag. Vi lagade vår favorit ute mat risotto, receptethittar du i ett tidigare inlägg.

Det blev en super fin solnedgång.

Efter en natt på ön paddlade vi tillbaka och åkte vidare till nästa tältställe på Händelslöp där vi tränade, badade och fiskade.

Vi har lagt upp lite videos på tiktok och instagram med maten som vi åt som bla var bananpannkakorrisotto och renskavsklämmor.

På Youtube finns det även en video från dagarna.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar