Hem Äventyr Äventyr på hemmaplan

Äventyr på hemmaplan

av Team Lost

Äventyr behöver verkligen inte vara komplicerat eller långt bort. Det finns massor saker man kan hitta på i närheten där man bor, ja bara man har är nyfiken på vad som finns att göra. 

Vi fyllde våra väskor med tält och mat för en övernattning och gav och åkte bara 15 minuter hemifrån och sen började vi vandra.
Vi gick i ungefär 1,5 timme på myr och mosse. Det är en riktig utmaning att gå i myr och mosse eftersom det är blött och tungt men det är riktigt bra träning.

Sixty var såklart med och utforskade naturen.

Till slut hittade vi en tältplats och Patrik började sätta upp tältet. Tältet vi har är av märket Vaude och modell Hogan SUL 2p. Det är väldigt lätta att både bära och och sätta upp. Dock är det lite i minsta laget för två personer, 2 stora väskor och en hund.

Det är perfekt att slå läger vid en sjö.

Vi gjorde upp eld för och sedan var det dags att göra i middag. Vi hade förberett vår favorit utemat nämligen risotto.
Vi hade blandat risottoris, buljongtärning, frystorkade grönsaker och svamp i en påse. Sedan är det bara att blada det med vatten och olja i en stekpanna över elden.

Efter maten kröp vi in i tältet och det var precis lagom till att det började regna. Vi sov gott innan det var dags att gå hem igen.

Bra att tänka på när du ska tälta:

  • Se till att området du tänkt tälta på tillåter att man tältar.
  • Kolla upp vilka regler som gäller för att elda där just du är.
  • Ta med vatten eller någots som kan rena vatten.
  • Under tältet är det bra att ha ett underlägg ifall marken är blöt.
  • Kolla vädret innan.
  • Ta med myggmedel

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar