Hem Race rapport ÖtillÖ Utö 2021, race report

ÖtillÖ Utö 2021, race report

av Team Lost

Så var det äntligen dags för lopphelg och ÖtillÖ Utö. Vi åkte ut till ön redan i fredags för att spendera lite tid på ön innan loppet.
Vi har sprungit både ÖtillÖ Utö sprinten innan samt loppet som heter Final 15. Vi visste att det väntade ett magiskt fint lopp.

Dagen innan loppet

Vi spenderade dagen med att njuta av ön, tränade lite swimrun där Sixty fick hänga på och sen tittade vi även lite på starterna under som var under lördagen. ÖtillÖ Utö är uppdelat i flera olika lopp; Experience, Sprint samt World Series. I år var varje lopp covid-19 anpassat och  uppdelat i flera starter. De flesta i sprinten startade på lördagen men vi hade start på söndagen. För att utse vinnare slog man sedan ihop båda dagarnas resultat.

Ute middag kvällen innan loppet

Loppdag

Vi vaknade rätt tidigt och tog ett morgondopp innan frukost. Det var varmt och vi insåg att det kommer bli ännu varmare under loppet. Vi valde att ta en tunnare swimrun dräkt utan armar och med mindre flytkraft men betydligt skönare när det är varmt. Vattnet i havet var svalt på vissa ställen men inte super kallt. Vi åt en ordentlig frukost innan vi gick till registreringen för att hämta ut startbevis. Vi började värma upp med både löpning och simning.

Starten gick och vi drog iväg i ett himla tempo och följde efter en kille som tävlade solo. Vi tappade honom snabbt vid första simningen och sen såg vi honom inte mer. Första simningen var ca 500 meter ut till en ö. Här sprang vi på små stigar innan det var dags för simningen igen.

Första delen av banan hade lite längre simningar och var lite mer lättlöpt medans andra delen av banan hade riktigt utmanade terräng och kortare simningar. På den senare delen av banan gäller det att ha koll på var man sätter fötterna och vara stark i benen. Vi kände båda att backträningen på torsdagarna har gett resultat. Vi orkade hålla ett bättre tempo än vanligt. Simningen går fortfarande lite segt eftersom vi inte simmat på 6 månader när simhallen varit stängd. Vi kämpade på bra och såg inte så många lag då de snabbare lagen verkar tävlat på lördagen.

Sista simningen var super härlig. Efter den var det endast några få löpsteg innan vi kom i mål.  Vi kom in som lag nummer ett på söndagen och totalt blev vi 2a i mixade klassen med alla resultat från båda dagarna och 3a av alla lag totalt.

Vanligtvis brukar vi filma loppet med en GoPro men eftersom vi hade lite tunnare dräkter fanns det inte heller någon fick med plats för kameran.

Är du sugen på att testa swimrun rekommenderar vi verkligen ÖtillÖ Experiencesom ett bra första lopp. Det är ett väl arrangerat event och naturen är superfin. Just experience loppet är också lagom långt och totalt 8 km.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar