Hem Äventyr Vi upptäcker vackra Hökensås genom vandring

Vi upptäcker vackra Hökensås genom vandring

av Team Lost

Hökensås är en plats som vi verkligen gillar. För några månader sedan var vi där och tältade och nu var det dags för en kväll med vandring. Hökensås är ett naturvårdsområde beläget på höjden Hökensås i Västergötland och det ligger ca 45 minuter med bil från Jönköping. Naturvårdsområdet omfattar ett 55 kvadratkilometer stort område i Habo och Tidaholms kommuner.

Naturen här är super fin och man blir väldigt lugn av att gå runt på de mjuka stigarna och skogen har börjat fyllas med blåbär.

Med på gårdagens vandring var såklart vår hund Sixty samt Lovisa och hennes hund Chinnok. Igår var det andra gången vi var ute ihop och det märktes verkligen att hundarna börjar bli lugna i varandras sällskap. De kunde gå bredvid varandra utan att bli stressade vilket de blev förra gången vi var ute.

Vi tog lite små pauser då det var rätt varmt. Vi försöker vänja Sixty vid längre och längre promenader men i hennes tempo. Det finns flera olika leder att vandra på allt från 5km till 20 km.

Efter vandringen blev det bad och utemiddag. En perfekt sommarkväll helt enkelt. Vi hade parkerat vid havssjön som har både badplats och hopptorn.

Vi parkerade bilen vid badplatsen Lilla Havssjön som ligger vackert beläget i natursköna Hökensås naturreservat. Här kunde vi bada och njuta efter vandringen. det fanns både sand- och grässtrand. Flera olika bryggor gör att det inte känns trångt att ta sig ner i vattnet. Vid den längsta bryggan finns ett hopptorn som utmanar den modige att göra mer eller mindre vackra hopp ner i vattnet. Utedass och grillplats finns på området. Tänk på att det är hundförbud vid den stora bryggan/badplatsen men det var inga problem att bada på andra platser runt sjön.

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar