Hem Äventyr ÖtillÖ Utö 2020 – Team Lost versionen

ÖtillÖ Utö 2020 – Team Lost versionen

av Team Lost
team lostI helgen skulle Utö för ÖtillÖ och vårat första ÖTILLÖ Swimrun Utö – World Series. Tyvärr blev loppet inställt men vi valde ändå att åka ut till Utö för att springa banan.

Vi åkte upp fredag kväll för att hinna med den sista båten ut till Utö som gick från Årsta vid kl 19.

Framme på Utö checkade vi in i en mysig liten hotellstuga på Utö Värdshus.
Vi åt middag i restaurangen och sov gott.

Lördagen började med en god frukost buffe innan vi drog på oss alla swimrun grejer.

Vi tog med oss vattenflaskor och energi för att vara ute ca 5-6 timmar. Vi hade laddat ner kartan i våra Suunto klockor men tog även med en vanlig utskriven karta. Till dräkten tog vi extra armar och under simmössan tog vi ett pannband.

Rätt snabbt insåg vi att det var inte så himla lätt att springa efter karta och klocka. Det var svårt att se upp och i gångar och stigarna i skogen. Vi fick helt enkelt gissa lite, klättra upp och ner för berg osv. Det var helt enkelt en äventyrs dag. Vattnet var friskt men inte så kallt som vi trodde. Vi blev aldrig riktigt super kalla.

När vi hade varit runt södra delen av Utö stod våra klockor på 35 km och 5 timmar och 58 minuter. Då var det norra delen kvar på ca 13 km. Vi var rätt nöjda och avslutade där efter ett härligt äventyr.

Vi tog det lugnt resten av dagen och sov en natt till på Utö innan det var dags att äta frukost på söndagen och sedan åka hem igen.

Det blev ingen tävlingshelg på Utö men det blev en riktigt bra helg ändå!

Vill du läsa mer om äventyr på Utö spana då in våra andra tidigare lopp helger där.
ÖtillÖ Utö sprint 2019
ÖtillÖ Utö Final 15 2020

Du kanske även gillar

Lämna en kommentar